İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Ziyad El-Nehale:''Filistin Direnişi İşgal Devletiyle Her Türlü Mücadeleyi Verebilecek Durumda.''

Filistin basınına açıklamalarda bulunan İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Ziyad El-Nehale Filistin Direnişi'nin özellikle Gazze'de işgal devletiyle her türlü mücadeleyi verebilecek durumda olduğunu ifade etti. Nehale, Refah Krizi ve Filistin içindeki anlaşmazlıklarla ilgili de açıklamalarda bulundu.  

Görüntülenme: 1671 Tarih: 15 Ocak 2016 11:10
 İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Ziyad El-Nehale:''Filistin Direnişi İşgal Devletiyle Her Türlü Mücadeleyi Verebilecek Durumda.''

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Ziyad El-Nehale Filistin Direnişi'nin özellikle Gazze'de işgal devletiyle her türlü mücadeleyi verebilecek durumda olduğunu ifade etti.
 
Nehale Filistin basınında çıkan açıklamalarında: "Filistin halkına yönelik saldırılarıyla savaşı başlatan hep israil oldu, ve her türlü saldırganlığına da halen devam ediyor" dedi ve Gazze'de yaşanan 2008, 2012, 2014 savaşlarına dikkat çekerek bu savaşların üçünün de işgalcilerin saldırılarının ardından başladığını belirtti.
 
Filistin direnişinin son savaşlarda işgal devletiyle mücadelede dengeyi kurduğunu ve son ana kadar ayakta kaldığını belirten Nehale, işgal devletinin de bunun farkında olduğunu belirtti. İslami Cihad Genel Sekreter Yardımcısı ayrıca İntifada'nın sürdüğünü ve amaçlarına ulaşana kadar da durulmayacağını belirtti ve bu amaçların başında işgal devletini Batı Şeria'dan çıkarmak olduğunu ifade etti.

Filistin içindeki bölünmüşlüğü aşmanın yolu işgal devleti ile ilişkileri sınırlandırmaktan geçer:
 
Nehale Filistin hükümetine de müzakerelerde ve siyasi çalışmalarında bulunduğu konumu net bir şekilde belirlemesi çağrısında bulundu ve bu müzakerelerin günlük saldırılar ve işgalin pekişmesinden başka sonuç doğurmadığını ifade etti. Filistin'deki iç anlaşmazlıklara ve bölünmüşlüğe dikkat çeken Nehale: "Bu anlaşmazlıklar basın açıklamaları düzenleyerek aşılamaz, bu bölünmüşlüğü aşmanın tek yolu işgal devleti ile ilişkileri sınırlandırmaktan geçer" dedi.
 
Bölünmüşlüğe son verip bir uzlaşmaya varılması için Kahire'de varılan anlaşmaya geri dönülmesi gerektiğini vurgulayan Nehale, kısmı ve günübirlik çözümlerle bu sorunların geçiştirilmeisin Filistin davasını yeni sorunlarla karşı karşıya bırakacağını belirtti.  Nehale yeniden bir iç çatışma sürecine girilmesini istemediklerini ve "bir taraf saldırdı, diğer taraf karşılık verdi" şeklinde haberleri yeniden okumak istemediklerini söyledi.

Refah krizi:

Refah krizi hakkında da açıklamalarda bulunan Nehale, Refah meselesiyle ilgili tarafların işgal devleti, Mısır, Hamas, Fetih ve Filistin hükümeti olduğunu söyledi ve taraflar arasındaki siyasi dilin açık olmadığını belirterek Refah'ın açılmasına karşı çıkan tarafların müzakerelerdeki rolünün sınırlandırılması gerektiğini vurguladı.  Nehale Refah meselesinin Gazze Şeridindeki Filistinli grupların düşündüğününden çok daha karmaşık olduğunu belirtti ve bu grupların başarılı olmasını ve krizin aşılmasını temenni ettiğini söyledi. 

Son olarak Filistinli direnişçilere ve İslami Cihad mücahidlerine seslenen Nehale, bu hareketin ahdine ve vaatlerine sadık kalacağını belirtti ve Allah'ın izniyle tüm zorluklara rağmen bu yolda yürümeye devam edeceklerini ve hareketin daha da güçleneceğini belirtti. 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar