Siyonistlerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Yahudi yerleşimcilerden oluşan grup bu sabah (19 Ocak Salı) işgal polisinin ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan geçerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1477 Tarih: 19 Ocak 2016 19:08
Siyonistlerden Mescid-i  Aksa'ya Baskın

Quds Press Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, işgal polisi Yahudi yerleşimcilere himaye sağlamak amacıyla özel kuvvetlerden 15 polisi Mescid-i Aksa'nın avlusunda görevlendirdi.

19 kişiden oluşan Yahudi yerleşimci grubunun işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'nın avlusunda çeşitli bölgeleri dolaştığı ve daha sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıkarak Mescid-i Aksa'yı terk ettiği, Mescid-i Aksa'da bulunan cemaatin ve ilim öğrencilerinin yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiği ifade edildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölme planları yapan işgal hükümeti Yahudi yerleşimcileri işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Yahudi yerleşimciler neredeyse günlük olarak gerçekleştirdikleri baskınlar için cemaatin az olduğu saatleri tercih ediyor. Baskınlar sabah saat 07:30 ila 10:00 arasında ve öğleden sonra ise öğle namazının ardından saat 13:00'e kadarki zaman diliminde gerçekleştiriliyor.

fiem

Yorumlar