Şeyh Nacih Bukeyrat Mescid-i Aksa'ya Yönelik Siyonist Saldırılara Dikkat Çekti

Kudüs'teki Vakıf Mülkleri Dairesi Genel Müdürü Şeyh Nacih Bukeyrat, Siyonist yetkililerin Mescid-i Aksa'da ayin düzenleme çağrılarının tehlikesine dikkat çekerek, 2016'nın başından bu yana Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya saldırılarının arttığını söyledi.  

Görüntülenme: 1443 Tarih: 20 Ocak 2016 16:48
Şeyh Nacih Bukeyrat Mescid-i Aksa'ya Yönelik Siyonist Saldırılara Dikkat Çekti

Bukeyrat, dün (19 Ocak Salı) Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdiği demeçte, fanatik Yahudi örgütlerinin taleplerinin eskiden Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemek iken şimdi ayin yapma talebine dönüştüğünü ve "Heykel'e Döneceğiz" adlı örgüt gibi bazılarının ise Mescid-i Aksa'nın yıkılması ve Filistinlilerin Kudüs'ten kovulması çağrısı yaptığını ifade etti.

İşgal rejimi parlamentosu Knesset Dışişleri ve Güvenlik Komisyonu Başkanı ve Likud Partisi üyesi Tzachi Hanegbi, Yahudi yerleşimcilerin baskınlar sırasında Mescid-i Aksa'da ayin yapmalarını desteklediğini açıklamıştı.

Saldırıların ve açıklamaların artmasının Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya el koyma emellerine işaret ettiğini belirten Şeyh Bukeyrat, fanatik politikacılar oylarını artırmak istediklerinde seçim kampanyalarında oklarını Mescid-i Aksa'ya yönelttiklerini söyledi.

Bukeyrat, işgal rejiminin bölgenin içinde bulunduğu durumu fırsat bildiğine işaret ederek, işgalcilerin terörünün sistematik olduğunu, Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlar artarken Filistinli erkek ve kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırıldıklarını ifade etti.

fiem

Yorumlar