Şeyh İkrime Sabri:''İşgal Rejiminin Mescid-i Aksa'yı Bölme Planı Buhar Oldu.''

Kudüs'teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, işgal rejiminin Mescid-i Aksa'yı bölme planının buhar olduğunu fakat Yahudileştirme faaliyetleriyle kazı çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. 

Görüntülenme: 1581 Tarih: 26 Ocak 2016 04:41
Şeyh İkrime Sabri:''İşgal Rejiminin Mescid-i Aksa'yı Bölme Planı Buhar Oldu.''

Yahudi yerleşimcilerden bir grup bu sabah (26 Ocak Salı) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Quds Press Haber Ajansı'nın konuyla ilgili yayınladığı habere göre, işgal polisi ve özel kuvvetler, 11 kişiden oluşan yerleşimci grubuna El-Mağaribe Kapısı'ndan girdikleri andan Es-Silsile Kapısı'ndan çıkışına kadar sıkı bir şekilde koruma sağladı.

Mescid-i Aksa cemaatinin aşırı soğuğa rağmen Mescid-i Aksa'ya akın ettiği, baskına katılan Yahudi yerleşimcileri yüksek sesle protesto ettiği ve avludaki ilim ve Kur'an halkalarında toplandığı ifade edildi.

Bu arada, Kudüs'teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, işgal rejiminin Mescid-i Aksa'yı bölme planının buhar olduğunu fakat Yahudileştirme faaliyetleriyle kazı çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Sabri, Kudüs İntifadası'nın Mescid-i Aksa'yı bölme planının başarısız olmasının başlıca nedeni olduğuna dikkat çekti.

Kudüs İntifadası, geçen yıl Ekim ayı başında işgal rejiminin Mescid-i Aksa'yı bölme planına ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarının yoğunlaşmasına tepki olarak patlak verdi.

fiem

Yorumlar