Siyonist Mahkeme Kudüslü Kadın Aktivisti Yerleşimciye Engel Olmakla Suçladı

Kudüs'teki işgal rejimine bağlı Sulh Mahkemesi, Kudüslü aktivist Seher En-Netişe hakkında hazırlanan ve Yahudi yerleşimcinin kutsal mekâna ulaşmasına engel olma suçlamasını da içeren iddianameyi kabul etti.  

Görüntülenme: 1997 Tarih: 27 Şubat 2017 00:18
Siyonist Mahkeme Kudüslü Kadın Aktivisti Yerleşimciye Engel Olmakla Suçladı

"Kudüsümüz" İnsan Hakları Müessesesinden Avukat Remzi Kuteylat, işgal mahkemesinin tarafları ve En-Netişe'nin savunmasını dinleyeceği duruşma için 16 Mart tarihini belirlediğini söyledi.
Seher En-Netişe'nin işgal istihbaratının tavsiyesiyle bir yılı aşkın bir süredir Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırılan kadın aktivistlerden olduğu ifade edildi.
En-Netişe'nin birkaç ay önce gözaltına alındığı ve 11 gün gözaltında tutulduktan sonra ev hapsi şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.
İşgal güçlerinin gözaltına alındığı gün En-Netişe'nin Beyt Hanina'daki evine baskın düzenleyerek bilgisayarına, cep telefonuna ve özel eşyalarına el koyduğu bildirildi.
Öte yandan, "Kudüsümüz" İnsan Hakları Merkezi'nden Avukat Hamza Kuteyne, 25 yaşındaki Mahmud Abdulvehhab Abdullatif isimli gencin üç aylık idari hapis cezası için Kudüs'teki Merkez Mahkemesi'ne çıkarıldığını söyledi.
Avukat Kuteyne, dava dosyasındaki belgelerin fotokopilerinin alınması ve duruşmaya hazırlık yapılması için duruşmanın yarına ertelendiğini belirtti.
İşgal polisi Kudüs'ün Eski Belde semti Es-Sadiye Mahallesi sakinlerinden Mahmud Abdulvehhab Abdullatif'e Perşembe günü üç ay idari hapis cezası vermişti.
 
fiem

Yorumlar