İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro üyesi Dr. Muhammed El-Hindi:''Gazze Savaşı Direnişin Gücünü Ortaya Koymuştur.''

Filistin İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro üyesi Dr. Muhammed El-Hindi “Gazze direnişi hazırlıklarını sürdürüyor. Hazırlıklarımızı Gazze’deki son savaşta edindiğimiz tecrübeleri göz önünde bulundurarak sürdürüyoruz. İsrail’i geri adım atmaya mecbur bırakan son Gazze savaşı direnişin gücünü ortaya koymuştur” dedi. 

Görüntülenme: 1852 Tarih: 03 Şubat 2016 23:01
 İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro üyesi Dr. Muhammed El-Hindi:''Gazze Savaşı Direnişin Gücünü Ortaya Koymuştur.''

Direnişin savaşa girmekten yana olmadığını, ancak bir yandan da hazırlıklarını sürdürdüğünü ifade eden El-Hindi “İsrail’in bölgenin durumundan nemalanarak bölgedeki denklemlerle oynamasını kesinlikle kabullenemeyiz” ifadelerini kullandı.

İntifadanın El-Fetih hareketine İsrail karşıtı tavrını geri kazanması için verilmiş büyük bir fırsat olduğunu ifade eden El-Hindi, Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda “Filistin yönetiminden hiç kimse yalnızca siyasi bir eylem planı üzerinden çözüm sağlanacağını iddia edemez!” şeklinde konuştu.

El-Hindi röportajın devamında Amerika ve İsrail’in Oslo Anlaşması’nı dikkate almadıklarını, İsrail’in anlaşma şartlarına kesinlikle uymadığını, ne siyasi planı ne de Filistin yönetimini asla kabullenemediğini söyledi.

Muhammed El-Hindi, Filistin halkının feda eylemlerine karşı oldukları yönünde bir açıklama yaptıkları şeklinde ortaya atılan iddiaların boş iddialar olduğunu, direniş ve intifada karşıtları tarafından ortaya atıldığını ifade etti. 

İslami Analiz

Yorumlar