Batı Yaka ve Kudüs'te Tutuklama Furyası

İşgal güçleri bu sabah (8 Şubat Pazartesi) erken saatlerde işgal altındaki Batı Yaka ve Kudüs'te birçok bölgeye baskın düzenleyerek 18 Filistinliyi gözaltına aldı ve evlerde arama yaptı.  

Görüntülenme: 1561 Tarih: 08 Şubat 2016 18:03
Batı Yaka ve Kudüs'te Tutuklama Furyası

Nablus vilayetinde işgal güçlerinin kentin güneyindeki Havara beldesinden iki genci gözaltına aldığı bildirildi. Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal ordusunun İzzeddin Ebu Şehhade ve Muhammed Avde isimli gençleri beldedeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını ve evlerde arama yaptığını söyledi.

İşgal güçleri ayrıca Nablus'un batısındaki El-Ayn Mülteci Kampı'na ve Hılletu'l-İman Mahallesi'ne ses bombaları ve aydınlatma fişekleri kullanarak baskın düzenledi. Baskın sırasında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığı ve çatışmalarda ölen veya yaralanan olmadığı bildirildi.

Bu arada, işgal güçleri dün gece geç saatlerde İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi milletvekili Nasır Abdülcevad'ın Selfit vilayetindeki evine baskın düzenleyerek milletvekilinin oğlunu sorguya çekti.

Milletvekili Nasır Abdülcevad, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin evin giriş kapısını kırdığını, evde arama yaparak eşyalara zarar verdiğini ve oğlu Uveys'i sorguya çektiğini söyledi.

fiem

Yorumlar