Kudüs'te Şehid Aileleri İçin Kampanya Başlatıldı

Kudüslü yetkililer ve aktivistler, dün (8 Şubat Pazartesi) Kudüs İntifadası şehitlerinin ailelerinden işgal güçlerince evleri yıkılanların evlerinin yeniden inşası için kampanya başlatıldığını ilan etti.  

Görüntülenme: 1427 Tarih: 09 Şubat 2016 21:40
Kudüs'te Şehid Aileleri İçin Kampanya Başlatıldı

Kudüs kentinin doğusundaki El-Ayzeriyye beldesi yerel konseyinde dün akşam Batı Yaka ve Kudüs'teki gençlik hareketlerinin çağrısıyla düzenlenen basın toplantısında "Kudüs Şehitleri Ulusal Günü" Kampanyası ilan edildi.

Kampanyanın şehit ailelerine destek için Filistin'in kuzeyinden güneyine sekiz ayrı kentte yardım fonu oluşturmayla başladığı ve yardım fonlarından birinin de El-Ayzeriyye'de oluşturulduğu bildirildi.

Basın toplantısına Kudüs'teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, Patrik Atallah Hanna ve Fetih Hareketi Kudüs dosyası sorumlusu eski bakan Hatem Abdulkadir'in katıldığı ifade edildi.

Toplantıda yapılan konuşmalarda şehit ailelerine desteğin önemine dikkat çekilerek, şehit ailelerinin işgalciye karşı yalnız bırakılmaması ve Filistin halkının şehit ailelerinin yıkılan evlerinin yeniden inşasına katkıda bulunması gerektiği dile getirildi.

Basın toplantısında konuşan Hatem Abdulkadir, üç gün sürecek kampanyaya verdikleri destek dolayısıyla Batı Yaka ve Kudüs'teki gençlik hareketlerine teşekkür etti.

fiem

Yorumlar