Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimcilerden oluşan gruplar bu sabah (21 Şubat Pazar) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1363 Tarih: 21 Şubat 2016 05:40
Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin baskın sırasında kışkırtıcı davranışlarda bulunduklarını ve Mescid-i Aksa'da bulunan cemaatin ve ilim öğrencilerinin yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiklerini bildirdi.

İşgal yönetimi Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölme planları yaparken bu planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçleri Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlara karşı çıkan aktivistlerin ve özellikle de kadınların Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermezken, Yahudi yerleşimciler işgal güçleri himayesinde gerçekleştirdikleri baskınlar için genellikle cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

Bu arada, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınların yoğunlaşmasına ve Mescid-i Aksa'yı bölme planlarına tepki olarak Filistinli gençlerin geçen yıl Ekim ayında başlattıkları Kudüs İntifadası da devam ediyor.

Yorumlar