Katil İsrail Rejimi Çocukları Kasıtlı Olarak Öldürüyor

İşgal güçlerinin Kudüs İntifadası’nın başladığı Ekim ayı başından Şubat’ın sonuna kadar 41 Filistinli çocuğu katlettiğini belirten Dünya Çocuk Haklarını Savunma Hareketi Filistin şubesi, işgal güçlerini Filistinli çocukları kasıtlı şekilde öldürmekle suçladı.  

Görüntülenme: 1428 Tarih: 04 Mart 2016 02:15
Katil İsrail Rejimi Çocukları Kasıtlı Olarak Öldürüyor

İşgal altındaki Filistinli çocuklara yönelik yapılan hukuksuzlukları ve işlenen cinayetleri bir rapor halinde yayınlayan hareket, geçen ayın on beşinde El-Halil şehrine bağlı Halhul beldesinde şehit edilen Heysem Sa’da’nın (14) şehit edilmesi olayını ayrıntılı bir şekilde anlattı.

Söz konusu saldırıda Heysem şehit olurken, kendisiyle birlikte olan amcasının oğlu Vecdi Sa’da kaçmayı başarmış, ancak daha sonra tutuklanmıştı.

Çocuk Haklarını Savunma Hareketi yetkililerine olayı anlatan Vecdi Sa7da şunları söyledi: Amcamın oğlu Heysem ve üçüncü bir arkadaşımla birlikte ana caddede yürürken, birden gizlenmiş işgal askerlerinin ateşiyle karşılaştık. Heysem vurulurken, ben kaçtıktan sonra tutuklandım diğer arkadaşım ise kaçmayı başardı. Hâlbuki biz ne bir taş attık ne de herhangi bir eylemdeydik. Buna rağmen askerler bize ateş açtılar. Beni tutuklayan askerler tekme ve yumruk vurmaya başladı. Ben ise yerde yatan Heysem’e bakıyordum. Daha ilk anda şehit olmuştu sanki. Askerler daha sonra gözlerimi kapattıkları gibi ellerimi de arkadan kelepçelediler ve hızla alıp götürdüler.

Hareket yayınladığı raporda, işgal askerlerinin kurşunlarıyla şehit olan Filistinli çocuğun sırtından yaralandığını, kurşunların ciğerini parçaladığını ve ağız bölgesinden çıktıklarını belirterek, tutuklanan Vecdi’nin ise götürüldüğü askeri merkezde saatlerce soğukta bekletildikten sonra işkence altında sorgulandığını ifade etti.

Başka kurbanlara ait ifadeleri de aktaran hareket, işgal güçlerinin Filistinli çocuklara yönelik hak ihlallerinde bulunduklarını, onlara işkence edip, kasıtlı olarak yargısız infaz yoluyla şehit ettiklerini kaydetti.

fiem

Yorumlar