Filistinli 18 Gazeteci Siyonist Rejim Zindanlarında Esir Tutuluyor

Filistin topraklarında işgal güçlerinin işlediği cinayetlerin dünya kamuoyu tarafından bilinmesini istemeyen işgal rejimi Filistinli 18 gazeteciyi zindanlarında esir tutuyor.  

Görüntülenme: 1443 Tarih: 12 Mart 2016 11:51
Filistinli 18 Gazeteci Siyonist Rejim  Zindanlarında Esir Tutuluyor

İşgal güçleri son olarak El-Bire kentinde televizyon kanallarına hizmet veren Trans Media'ya baskın düzenledi ve Filistin El Yevm kanalı ofisi müdürü Faruk Aliyat, kameraman Muhammed Amr ve yayın teknisyeni Şebib Şebib'i gözaltına aldı.
 
Filistinli Esir Kulübü, dün (11 Mart Cuma) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, geçtiğimiz günlerde gözaltına gözaltına alınanlar arasında Tulkerem vilayetinden Sami Es-Sai'nin de olduğunu, Şubat ve Mart aylarında dört gazetecinin serbest bırakıldığını açıkladı.
 
İşgal zindanlarında yatan esir gazetecilerden dokuzunun çeşitli sürelerde hapse mahkum edildiğini belirten Esir Kulübü, üç gazetecinin de idari hapis cezasıyla işgal zindanlarında tutulduğunu ifade etti.
 
Filistinli Esir Kulübü, Kudüs İntifadası'nın başladığı Ekim 2015'ten bu yana dokuz gazetecinin işgal güçlerince gözaltına alındığını ve bazıları serbest bırakılırken bazılarının ise hâlâ işgal zindanlarında tutulduklarını açıkladı.
fiem

Yorumlar