Siyonist İsrail'den Kudüs'te Yeni Yıkım Kararı

İşgal belediyesi yıkım ekipleri, Kudüs'ün El-İseviyye köyünde yaşayan Filistinlilere ait birçok ev için ruhsatsız inşa edildikleri bahanesiyle idari yıkım kararı tebliğ etti.  

Görüntülenme: 1474 Tarih: 14 Mart 2016 02:39
Siyonist İsrail'den Kudüs'te Yeni Yıkım Kararı

Vadi Hulve Bilgi Merkezi'nin açıkladığına göre, işgal belediyesi ekiplerinin işgal güçleri eşliğinde Fadi El-İsavi isimli Filistinlinin El-İseviyye köyü Hamayilu'l-Arab bölgesinde bulunan binasına baskın düzenledi ve aileye 2001 yılında inşa edilen binanın ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkılacağını bildirdi.

Filistinli genç Fadi El-İsavi, binanın 2001 yılından beri bulunduğunu ve 3 daireden oluşan binada sekiz kişinin yaşadığını, bina için gerekli izinlerin alındığını fakat ruhsatlı binaya ek yapıldığını, yapılan ek nedeniyle 75 bin şikel ceza kesildiğini ve cezanın ödemesinin 2006 yılında sona erdiğini söyledi.

İşgal belediyesi ekipleri El-İseviyye köyünde ayrıca Muhammed Davud Mahmud isimli Filistinlinin El-Medaris Mahallesi'ndeki binasına baskın düzenleyerek dört katlı binanın iki katı için ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkım kararı alındığını bildirdi.

Mahmud, işgal belediyesinin iki katı ruhsatsız kabul ederek her kat için 100 bin şikel ceza kestiğini, cezanın taksitlerini her ay ödemeye devam ettiğini söyledi.

fiem

Yorumlar