Kudüs İntifadası 6. Ayında

İntifadanın 150’inci gününü neden tebrik ediyoruz? 

Görüntülenme: 1608 Tarih: 15 Mart 2016 17:25
Kudüs İntifadası 6. Ayında

Neden bu münasebetle törenler yapıyor, halkın bunu ihya etmesi için programlar düzenliyoruz?

 Kudüs İntifadası 2015 yılının Ekim ayı başında başladı. Bu intifada, Filistin halkının işgale karşı direniş hakkını ifade etmek ve Siyonist terör rejiminin Kudüs ve Mescidi Aksa’ya yönelik saldırılarda bulunmasından ve Mescidi Aksa’yı zaman ve mekân olarak bölme planlarını hayata geçirip en sonunda burayı tamamıyla ele geçirme niyetinin ortaya çıkmasından sonra Kudüs ve Mescidi Aksa’yı savunmak için başladı.

Kudüs İntifadası siyasi ve sosyal bir harekettir. Bu hareket, Filistin halkının toprağını savunma ve işgale karşı durma tarihinden kaynaklanıyor.

Bu, Filistin halkının Siyonist projeye karşı sürdürdüğü yürüyüşün bir devamıdır. Bu intifada, Filistin halkının 1929 yılında başlattığı Burak Devriminin, 1935 yılında başlayan Kassam Devriminin, 1936 yılında yapılan büyük grevin, 1948 yılında meydana gelen Nekbe’nin, 1965 yılında başlayan Filistin Devriminin, 1987 yılında başlayan Taş İntifadasının ve kurulan Hamas hareketin, 2000 yılında meydana gelen Aksa İntifadasının ve Gazze halkının 2008, 2012 ve 2014 yıllarındaki Siyonist saldırganlığa karşı duruşunun ve direnişin bir devamı ve tamamlayıcısıdır.

Kudüs İntifadası, Filistin halkının daha önce elde etmeye çalıştığı özgürlük ve vatana dönüş amaçlarının aynısını hedefliyor. Yine bu intifada, halkın işgal rejimini reddettiği gibi reddediyor, Filistin’in ilkelerini savunduğu gibi savunuyor…

Kudüs İntifadası direniş tarihinde Filistin halkı için çok önemli şeyler gerçekleştirdi. İntifada bu halkın işgalciyle çatışmalar için yeni araçlar bulabileceğini, işgalciyle onu destekleyen ve onunla işbirliği yapan Filistin Yönetimi’nin çıkardığı engelleri aşabileceğini gösterdi. Yine devam eden bu intifada halkın genç neslini direnişe katmaya, harekete geçirmeye,  bıçaklama ve araçla eylem yapma gibi yeni direniş metotları geliştirmeye, düşmanın böylesine bir intifadayı bastırmaktan aciz kaldığını itiraf ettirecek kadar yeni yollar bulmaya ve düşmana karşısında aciz kaldığı bu intifadanın beş yıl daha sürebileceğini itiraf ettirmeye kadir olduğunu gösterdi.

İntifadanın 150’nci gününü kutluyoruz. Çünkü bu intifada direnişin ve başkaldırının yürüyüşünü yeniledi. İşgalciyle savaş ruhunu yeniden diriltti. Savaşçı gençlerin kanını tazeledi. Yürüyüşün rotasını düzeltti. Filistin ruhunu ihya etti. Ulusal kimlik bilincini aşıladı. Toprağı, insanı ve kutsal değerleri savunma adına bir kafile kahramanı şehit verdi.  Halkın düşmanı tanımayı, onunla görüşmeyi ve masaya oturmayı değil direnişi tercih ettiğini gösterdi.

Kudüs İntifadası 150 günlük süreçte işgal hükümetinin terörünü ve Filistin Yönetimi’nin güvenlik işbirliğini atlattı. İntifada özgürlük, işgalden kurtuluş ve bağımsızlık gibi büyük hedeflere doğru yol alıyor.

Şehit ruhlara, yaralılara, esir ve tutuklulara; genç erkek ve kızların gösterdikleri kahramanlıklara binlerce kez selam olsun…

fiem

Yorumlar