Gazzeli Gazetecilerden Bessam Es-Sayih'e Destek Gösterisi

Gazze'deki Kızılhaç binası önünde bugün (3 Nisan Pazar) gösteri düzenleyen Filistinli onlarca gazeteci, işgal zindanlarında tutulan hasta gazeteci Bessam Es-Sayih'i serbest bırakması için işgal yönetimine baskı yapılmasını istedi.  

Görüntülenme: 1514 Tarih: 03 Nisan 2016 11:11
Gazzeli Gazetecilerden Bessam Es-Sayih'e Destek Gösterisi

Filistinli Gazeteciler Forumu'nun düzenlediği gösteriye Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri ve çok sayıda gazeteci ile hukukçu katıldı.

Gösteriye katılan gazeteci ve hukukçular, hasta haliyle işgal zindanlarında tutulan gazeteci Es-Sayih'in hayatından tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu söyledi.

Forum başkanı gazeteci İmad El-İfranci, "Meslektaşımız Bessam Es-Sayih'in ne tür sıkıntılar çektiğini bilmediğiniz için çok üzgünüz" dedi ve işgal zindanlarında tutulan hasta gazetecinin ve ailesinin yalnız olmadıklarını ifade etti.

Gazeteci Es-Sayih'in birçok hastalıktan muzdarip olmasına rağmen işgalcilere karşı sessizce direndiğini kaydeden El-İfranci, insan hakları örgütleriyle basın meslek kuruluşlarına seslenerek işgal zindanlarında acı içinde ölüme terk edilen Filistinli gazeteciye destek olmalarını istedi.

El-İfranci, Arap basınına da hasta haliyle zindanda tutulan esir gazetecinin davasına ilgi göstermesi çağrısında bulundu.

fiem

Yorumlar