Siyonistler Eylem Çadırına Tahammül Edemedi

İşgal altındaki Kudüs’te işgal rejiminin Filistinlilerin evlerini yıkma politikasını protesto etmek ve bu konuya dikkat çekmek için Silvan beldesinin Aynu’l-Luze mahallesinde kurulan eylem çadırını yıkan işgal güçleri üç kişiyi de tutukladılar.  

Görüntülenme: 1458 Tarih: 08 Nisan 2016 11:09
Siyonistler Eylem Çadırına Tahammül Edemedi

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine bilgi veren görgü şahitleri, çok sayıda işgal polisinin bugün (8 Nisan Cuma) çadırın bulunduğu mahalleye gelip çadırı yıktıklarını, içindeki malzemeyle bir araca da el koyduklarını söylediler.

Kaynaklar, işgal polisinin çadırı yıkmadan önce mahallede geniş güvenlik tedbirleri aldığını belirterek, yıkım esnasında gergin anlar yaşandığını ve işgal güçlerinin üç vatandaşı tutukladıklarını ifade ettiler.

Quds Pres Ajansı ise konuyla ilgili verdiği haberde, işgal polisinin çadırı yıktıktan sonra Aynu’l-Luze Mahallesinden Feras ve Celal El-Abbasi ile Vadi Hulve Bilgi Merkezi yetkililerinden Filistinli bir aktivisti tutukladığını duyurdu.

İnsan hakları aktivisti Misa Ebu Ğazale ise yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Vadi Hulve Bilgi Merkezi Müdürü Cevad Siyam’ı tutuklayıp, sorgu için Salahuddin Polis Merkezine götürdüğünü söyledi.

fiem

Yorumlar