Siyonist Rejim Kadınların Mescid-i Aksa'ya Girmesini Engelliyor

Kudüsümüz Enformasyon Merkezi, işgal polisinin Kudüslü 7 kadın aktiviste Mescid-i Aksa'dan ve Eski Belde'den 4 ila 6 ay arası değişen uzaklaştırma cezaları verdiğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1514 Tarih: 11 Nisan 2016 16:10
Siyonist Rejim Kadınların Mescid-i Aksa'ya Girmesini Engelliyor

Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezası verilen aktivistlerden Ümmü İhab El-Cellad, dün Kudüsümüz Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, işgal polisinin kadın aktivistleri Kudüs'teki El-Kışla Polis Merkezi'ne çağırdığını ve bazılarına uzaklaştırma cezası verdiğini söyledi.

Eski Belde'den 5 ay uzaklaştırma cezasını imzalamayı ve teslim almayı reddettiğini bildiren El-Cellad, aktivistlerden Semiha Şahin’in de Mescid-i Aksa'dan 6 ay uzaklaştırma kararını imzalamayı ve teslim almayı reddettiğini bildirdi.

İstatistiklere göre Mescid-i Aksa'daki ilim meclislerinde okuyan kız öğrencilerden 500'ünün günlük olarak Mescid-i Aksa'ya girmelerinin engellendiği ifade edildi.

Aktivistleri topluca Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma politikası başarısız olan işgal yönetimi, daha sonra aktivistlere tek tek Mescid-i Aksa'dan, çevresinden ve Eski Belde'den uzaklaştırma cezaları vermeye başladı.

fiem

Yorumlar