Siyonist İsrail Zindanlardaki Filistinli Çocuklara İşkence Ediyor

Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi-Filistin, dün (16 Nisan Cumartesi) yayınladığı raporda, işgal zindanlarında tutulan çocukların yüzde 76'sının fiili şiddete maruz kaldıklarını bildirdi.  

Görüntülenme: 1493 Tarih: 17 Nisan 2016 17:25
Siyonist İsrail Zindanlardaki Filistinli Çocuklara İşkence Ediyor

Raporda, işgal rejimi askeri mahkemelerindeki yargıçların çocuklardan zorla ve işkence ile alınan, hatta İbranice yazılan ve çocukların anlamadıkları halde imzalamak zorunda kaldıkları itirafları çoğunlukla dikkate aldığı ifade edildi.

Esir Günü münasebetiyle "Çocuklara Böyle Davranılmaz" başlığıyla yayınlanan raporda, işgal rejimi mahkemelerindeki askeri savcıların çocukları mahkûm etmek için bazen sadece bu tür zorla ve işkenceyle alınmış ifadeleri kanıt saydıkları belirtildi.

Raporda, 429 çocuktan 144'ünün sorgulamaları Arapça yapılmasına rağmen kendilerine imzalamaları için İbranice yazılmış belgeler sunulduğunu veya zorla imzalatıldığını söylediği kaydedildi.

Raporda ayrıca, 429 çocuktan 324'ünün, yani yüzde 75,5’inin 2012 ve 2015 yılları arasında işgal güçlerinden tokatlama, itekleme, yumruk veya tekme atma, asker kaskıyla vurma ve benzeri fiili şiddete maruz kaldığı ifade edildi.

Çocuklardan 179'unun gece yarısı evlerine baskın düzenlenerek gözaltına alındıklarına işaret edilen raporda, 378'inin gözaltına alınmasında ise anne-babalarına gözaltı sebebi veya nerede tutuldukları hakkında bilgi verilmediği belirtildi.

Raporda, işgalci rejimi sorgu subaylarının Filistinli çocukları sorgularken küfür ve hakarete, psikolojik işkenceye ve tehdide başvurdukları bildirildi.

fiem

Yorumlar