Raid Salah'tan Mescid-i Aksa Çağrısı

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, Mescid-i Aksa'nın ancak işgal rejiminin yok olmasıyla normal haline dönebileceğini söyledi.  

Görüntülenme: 1456 Tarih: 25 Nisan 2016 16:11
Raid Salah'tan Mescid-i Aksa Çağrısı

Şeyh Raid Salah, dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kudüs kentinin ve Mescid-i Aksa'nın bu sabah işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin baskınına uğradığını ifade etti.

Mescid-i Aksa'nın normal halinin ancak işgal rejiminin yok olmasıyla korunabileceğini kaydeden Şeyh Raid Salah, işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin devam ettiğini bildirdi.

Mescid-i Aksa'nın kapılarının Yahudi yerleşimcilere açıldığını, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'da ayin yaptıklarını ve kurban kesme tehdidinde bulunduklarını ifade eden Şeyh Raid Salah, "Bugün yaşananlar Mescid-i Aksa'nın önce zaman ve daha sonra mekan bakımından bölüneceğinin işareti" diyerek, işgalcilerin son aşamada Kubbetu's-Sahra'yı yıkıp enkazı üzerinde sözde heykeli inşa etmek istediklerine dikkat çekti.

İşgal rejiminin Mescid-i Aksa'ya yönelik politikalarını silah zoruyla dayattığına işaret eden Şeyh Raid Salah, Mescid-i Aksa'nın kapılarını Yahudi yerleşimcilere açan işgal güçlerinin bir yandan da yüzlerce Kudüslüyü gözaltına aldığını ve Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırdığını belirtti.

Şeyh Raid Salah, Filistin halkının, Arapların ve İslam ümmetinin Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın çağrısına cevap vermekte geç kalmasını da eleştirdi.

Mescid-i Aksa'ya bu sabah 158 Yahudi yerleşimci gruplar halinde baskın düzenledi.

fiem

Yorumlar