Siyonist Yönetim Açlık Grevindeki Esir Cenazira'yı Hastaneden Tecride Geri Götürdü

İşgal yönetimi idari hapis cezasını protesto amacıyla 54 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli esir Sami Cenazira'yı sağlık durumu kötü olmasına rağmen Bi'r Es-Seba kentindeki Soroka Hastanesi'nden En-Nakab Sahra Cezaevi'ndeki tecrit hücrelerine geri götürdü.  

Görüntülenme: 1389 Tarih: 26 Nisan 2016 07:36
Siyonist Yönetim  Açlık Grevindeki Esir Cenazira'yı Hastaneden Tecride Geri Götürdü

Filistinli Esir Kulübü'nden Emced En-Neccar, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, esir Cenazira'nın sağlık durumunda bugün ciddi ölçüde kötüleşme meydana geldiğini söyledi.

Cenazira'nın avukatı Iyad En-Nablusi'nin bugün Soroka Hastanesi'ne Filistinli esiri ziyarete gittiğini fakat yeniden tecride götürüldüğü için esiri hastanede bulamadığını ifade eden En-Neccar, işgal yönetiminin esire ve ailesine eziyet etmek amacıyla Cenazira'yı sürekli bir yerden diğerine naklettiğini bildirdi.

El-Fevvar Mülteci Kampı sakinlerinden, evli ve üç çocuk babası olan 43 yaşındaki esir Sami Cenazira, işgal yönetiminin uluslararası hukuka aykırı olarak keyfi bir şekilde uyguladığı idari hapis cezasını protesto amacıyla 54 gün önce açlık grevine başlamıştı.

fiem

Yorumlar