İslami Cihad: "İşgalcilerin Cinayetlerini Ancak Direniş Durdurabilir"

İslami Cihad Hareketi, işgal güçlerinin Filistinlilere yönelik cinayetlerine engel olacak bir siyasi iradenin yokluğunda buna ancak Filistin direnişinin gücünün yeteceğini söyledi.  

Görüntülenme: 1639 Tarih: 28 Nisan 2016 01:27
İslami Cihad:

İslami Cihad Hareketi sözcüsü Davud Şihab, bugün (27 Nisan Çarşamba) Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya kontrol noktasında Filistinli bir gencin ve kız kardeşinin yargısız infazla şehit edilmesi üzerine yaptığı açıklamada, bu cinayetlerin intifadayı ve direnişi alevlendireceğini, Filistin halkının kendisini savunmasını ve şehitlerin intikamını almasını sağlayacağını ifade etti.

Filistin halkının çocuklarının kendilerini savunmalarının kaçınılmaz bir seçenek haline geldiğini belirten Şihab, İsrail'i cinayetlerini sürdürmeye teşvik eden bir siyasi ortamın var olduğuna dikkat çekti.

Mevcut şartlarda Filistin halkının önünde intifadayı ve direnişi sürdürmekten başka bir seçenek olmadığını kaydeden Şihab, Filistin Yönetimi'nin uluslararası mahkemelerde işgal liderlerinin peşine düşme iradesinin zayıf olduğunu belirtti.

İşgal güçleri bu sabah Kalendiya kontrol noktasında Filistinli bir genci ve kız kardeşini işgal askerlerine yönelik bıçaklama eylemi girişiminde bulundukları iddiasıyla şehit etti.

Yorumlar