Kudüs'teki Bıçaklama Eyleminde Bir Siyonist Yaralandı

Geçen yıl Ekim ayında başlayan Kudüs İntifadası devam ederken, dün akşam (2 Mayıs Pazartesi) geç saatlerde gerçekleştirilen bıçaklama eyleminde bir Yahudi yerleşimcinin yaralandığı ve eylemcinin olay yerinden kaçtığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 1770 Tarih: 03 Mayıs 2016 14:16
Kudüs'teki Bıçaklama Eyleminde Bir Siyonist Yaralandı

İşgal ordusuna yakınlığıyla bilinen 0404 sitesi, Yahudi yerleşimcinin Kudüs'ün Eski Belde semtinde bıçaklandığını ve eylemcinin ise olay yerinden kaçmayı başardığını bildirdi.

Haberde, eylemin hemen ardından işgal polisinin bölgeye akın ettiği ve eylemciyi yakalamak için arama başlattığı belirtildi.

İşgal polisi sözcüsü Luba Es-Semri, olay yerinde eylemin gerçekleştirildiği bıçağın bulunduğunu, eylemciyi yakalamak için başlatılan operasyonun devam ettiğini ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Es-Semri, 60 yaşında bir yerleşimcinin Eski Belde semtindeki Akabetu'l-Halidiyye Caddesi'nde bıçaklandığını bildirdiğini ve yaralı yerleşimcinin Shaare Zedek Hastanesi'ne kaldırıldığını, yarasının ağıra yakın olduğunu ifade etti.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin eylemin ardından bölgedeki evlere baskınlar düzenlediğini bildirdi.

Kudüs İntifadası'nın başından bu yana Filistinli eylemcilerin gerçekleştirdiği çeşitli eylemlerde 34 Siyonist hayatını kaybederken yaklaşık 500 Siyonist de yaralandı.

fiem

Yorumlar