Kudüs'te Gözaltılar

İşgal güçleri bu sabah (12 Mayıs Perşembe) Kudüs kenti ve banliyölerinden küçük yaşta yedi Filistinli genci, işgal hedeflerine taş atma ve ateş yakma gibi saldırılarda bulundukları suçlamasıyla gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1498 Tarih: 12 Mayıs 2016 11:28
Kudüs'te Gözaltılar

İşgal polisi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin ırkçı ayrım duvarı yakınlarında ateş yaktıkları gerekçesiyle yaşları (14 ila 17) arasında değişen Filistinli altı genci gözaltına aldığını ifade etti.

Bu arada, Nebi Yakub bölgesinde Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışma yaşandığı, Filistinli gençlerin işgal askerlerini taşladığı, işgal güçlerinin de Filistinli gençlere ses bombaları ve göz yaşartıcı bombalarla saldırdığı belirtildi.

İşgal güçleri, Kudüs'ün kuzeyinde Yahudi yerleşimcilerin araçlarını taşladığı ve maddi zarar verdiği gerekçesiyle Filistinli 16 yaşındaki bir genci daha gözaltına aldı.

Öte yandan, işgal rejimi kaynakları, Filistinli gençlerin dün Kudüs'ün doğusundaki Et-Tur Mahallesi'nde "Yahudi Mezarlığı"na konulan çelenkleri yaktıklarını bildirdi.

İşgal polisi, mezarlıktaki çelenkleri bu sabah yakan zanlıları yakalamak için başlatılan operasyonun devam ettiğini açıkladı.

fiem

Yorumlar