Siyonist Yerleşimcilerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Yahudi yerleşimciler bu sabah (22 Mayıs Pazar) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan geçerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1283 Tarih: 22 Mayıs 2016 09:00
Siyonist Yerleşimcilerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Kudüslü yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Yahudi yerleşimcilerden bazıları baskın sırasında Mescid-i Aksa'nın avlusunda ayin yapma girişiminde bulundu.

Mescid-i Aksa cemaatinin ve ilim halkaları öğrencilerinin Yahudi yerleşimcilerin baskınına ve ayin girişimine yüksek sesle tekbir getirerek tepki gösterdikleri ifade edildi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin isimlerini kara listeye aldığı kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa'ya girmelerine yine izin vermediği ve kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa'nın kapıları önünde oturarak Kur'an okudukları bildirildi.

Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölmek isteyen işgal yönetiminin teşvikiyle işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimciler baskınlar için genellikle cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

fiem

Yorumlar