Gasıp İsrail Güçleri Kudüs ve Batı Yaka’da 5 Filistinliyi Tutukladı

İntifadayı sürdüren Filistinli gençler işgal altındaki Batı Yaka’nın birçok noktasında Siyonist işgal hedeflerine molotof ve taş atarken, işgal güçleri Kudüs’ün bazı beldelerine yaptıkları baskınların ardından 2 Filistinli genci tutukladılar.  

Görüntülenme: 1532 Tarih: 27 Mayıs 2016 20:44
Gasıp İsrail Güçleri Kudüs ve Batı Yaka’da 5 Filistinliyi Tutukladı

İşgal rejimi askeri kaynaklarına yakınlığıyla bilinen 0404 sitesi, Filistinli gençlerin Batı Yaka’nın Ramallah şehrinin güneyine düşen Beyt Avur Et-Tehta köyü yakınlarından geçen yerleşimcilere ait araçlara taş ve molotof attıklarını belirtti.

Site, askerlerin yaptıkları operasyonlarda 2 genci tutukladığını duyururken, bilgi Filistinli kaynaklar tarafından henüz doğrulanmadı.

Site verdiği habere göre ayrıca, Filistinli gençler işgal altındaki Kudüs’ün doğusunda bulunan bir askeri noktaya molotof ve taşlarla saldırı düzenlediler. Askeri noktada molotof sebebiyle yangın çıktığı ve yangında iki askerin yaralandığı belirtildi.

Diğer taraftan dün özgürlüğe kavuşan Raid Selhut’u (40) Kudüs’ün Cebelu’l-Mukebber beldesinde karşılamaya gelen gençlere saldıran işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışma çıktığı belirtildi.

Esir Selhut 2002 yılında Fetih hareketinin askeri kanadı Aksa Şehitleri Tugayları’na mensup olmak suçlamasıyla tutuklamıştı.

İşgal altındaki Kudüs’ün Cebelu’l-Mukebber, Silvan ve İseviyye beldelerine baskın düzenleyip birkaç evde arama yapan işgal güçleri Muhammed Dirbas ile Fevvaz Ubeydat’ı tutukladı, Mahir Belbisi’ye ise istihbarat birimine gelip ifade vermesi için tebligat yaptılar.

İşgal güçleri bugün (27 Mayıs Cuma) sabah da birçok noktaya baskınlar yapıp tutuklamalarda bulundular.

Batı Yaka’nın El-Halil ve Ramallah şehirlerinde baskınlar yapan işgal güçleri bir şehit annesiyle bir esirin babasını tutukladılar.

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, işgal güçleri El-Halil’de yaptıkları baskınlarda şehit Sair Es-Siyuri ile esir Samir Es-Siyuri’nin anneleri Vefa Es-Siyuri’yi (45) tutukladılar.

Ramallah’ın Silvad beldesinde de baskınlar yapan işgal güçleri, esir Mücahit ve Abdulhamid’in babası Mahmut Cumua En-Neccar’ın evinde terör eşliğinde yaptıkları aramaların ardından kendisini tutukladılar.

Tulkerem’in Sayda beldesinde ise milletvekili Ahmed Riyad Redad’ın oğlu Riyad Redad’ı tutukladılar.

fiem

Yorumlar