İslami Cihad: Suriye ve Yemen direnişi, Filistin davasının canlı kalmasını sağladı

Filistin İslami Cihat örgütü, Suriye ve Yemen’in düşmanlara direnişinin, Filistin meselesinin unutulmamasını sağladığını açıkladı. 

Görüntülenme: 1952 Tarih: 02 Haziran 2016 16:07
İslami Cihad: Suriye ve Yemen direnişi, Filistin davasının canlı kalmasını sağladı

Ensarullah'a bağlı El Mesire televizyonunun haberine göre İslami Cihat örgütünden bir heyet, Şam’daki Yemen elçiliğini ziyaret ederek Büyükelçi Ahmed Hamid Abduh el-Kanis ile görüştü.

Suriye ve Yemen’in mütecaviz düşmanlara karşı direnişinin Filistin davasının canlı kalmasını sağladığını belirten İslami Cihat heyeti, “Bizim saldırıya uğrayan Yemen konusundaki tutumumuz açıktır. İslami Cihat Yemen halkının yanında yer almaktadır” dedi.

Yemen’e saldırıyı Filistin’e ve Filistin davasına yönelik bir saldırı olarak gördüklerini belirten İslami Cihat heyeti, Yemen halkının Filistin davasına olan desteğinin de takdire değer olduğunu ifade etti.

Başkent Sana’daki Yemen Yüksek Devrim Konseyi, geçtiğimiz mart ayında ilk diplomatik temsilcisini Suriye’ye göndermişti.

Cumhurbaşkanı Mansur Hadi’nin 2015 yılının ocak ayında istifa etmesinden sonra hükümetsiz kalan Yemen’de Ensarullah Hareketi ve müttefikleri ülkedeki otorite boşluğuna son verilmesi için cumhurbaşkanlığı kurulu oluşturulmasını istemişti.

Ensarullah Hareketi ve diğer siyasi grupların cumhurbaşkanlığı kurulu oluşturulması için görüşmeleri sürerken, istifa eden Mansur Hadi, Sana’dan Aden’e giderek istifasını geri aldığını açıklamış, ardından da Suudi Arabistan’a gitmişti.

Suudi Arabistan ve Birleşmiş Milletler halen Suudi Arabistan’da bulunan Mansur Hadi ve hükümetini Yemen hükümeti olarak kabul ederken, Yemen ordusu ve Halk Komiteleri’nin kontrolü altında bulunan iller başkent Sana’daki Devrim Yüksek Konseyi tarafından yönetiliyor.

Suudi Arabistan, 2015 martında Mansur Hadi’yi yeniden cumhurbaşkanlığına getirmek için başlattığı askeri müdahaleden sonuç alamazken, geçtiğimiz ay Yemen sorununun çözümü için BM gözetiminde barış görüşmeleri başlamıştı.

Suudi Arabistan, Kuveyt’te devam eden barış müzakerelerinin başarısız olması halinde Yemen’e yönelik saldırılarını yeniden başlatacağını belirtirken, Ensarullah Hareketi de müzakerelerin başarısız olması halinde Yemenli siyasi grupların bir ulusal birlik hükümeti kurması gerektiğini açıklamıştı.

 

Kaynak : YDH

Yorumlar