Şeyh Nacih Bukeyrat'tan Mescid-i Aksa Çağrısı

El-Aksa İlim ve Kültür Mirası Akademisi Başkanı Şeyh Nacih Bukeyrat, Batı Yaka'da, Kudüs'te ve 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlileri Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa'da itikâfa davet etti.  

Görüntülenme: 2163 Tarih: 06 Haziran 2016 09:14
Şeyh Nacih Bukeyrat'tan Mescid-i Aksa Çağrısı

Bukeyrat, bugün (6 Haziran Pazartesi) Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, Kudüs halkından işgalcilerin kısıtlamalarına aldırış etmeden Ramazan ayında yaşlı-çocuk hep birlikte Mescid-i Aksa'ya gelmelerini beklediklerini söyledi.

Ramazan'ın ilk gününden son gününe kadar Mescid-i Aksa'da itikâfa girmeyi teşvik eden Bukeyrat, bu şekilde Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı konulabileceğini ve Kudüs kentinde hayatın canlanacağını ifade etti.

Kudüslüleri korumadan Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı korumaktan bahsedilemeyeceğine dikkat çeken Bukeyrat, Kudüslülerin sadece iftar sofralarıyla korunamayacağını, okullar inşa edilmesi ve işsizlere iş imkânı sağlanması gerektiğini belirtti.

Bukeyrat, Kudüslülerin kent dışına göçmek zorunda kalmamaları için Mescid-i Aksa kapıları yakınlarında iskân projelerinin hayata geçirilmesini istediklerini bildirdi.

İşgal yönetiminin Kudüs'te Ramazan boyunca insani faaliyet yapılmamasını planladığını kaydeden Bukeyrat, işgal rejiminin Müslümanların bayramları yerine kentte Yahudi bayramlarının kutlanmasını istediğini söyledi.

fiem

Yorumlar