İkrime Sabri: "Mescid-i Aksa'daki Kalabalık İşgal Rejimine Mesaj Veriyor"

Kudüs'teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, Ramazan ayının ikinci Cumasında Mescid-i Aksa'yı dolduran kalabalığın Müslümanların Mescid-i Aksa'ya bağlılıklarının göstergesi olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1654 Tarih: 20 Haziran 2016 11:06
İkrime Sabri:

Siyasi havanın uygun olması halinde Mescid-i Aksa'ya Cuma namazında gelen kalabalıktan daha fazlasının geleceğine işaret eden Şeyh İkrime Sabri, kalabalık cemaatin işgal rejimine "Mescid-i Aksa'yla oynama ve saygınlığını çiğneme" mesajı vererek uyarıda bulunduğunu ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa'da namaz kılmaya gayret eden Müslümanların sevaplarına sevap katıldığını belirterek, kalabalığa rağmen Mescid-i Aksa'ya huzur ve sükûnetin hakim olduğunu bildirdi.

Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa'da zaman zaman yaşanan gerginliğin kaynağının işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin baskınları olduğunu söyledi.

Kudüs Vakıflar Dairesi'nin açıklamasına göre, Ramazan ayının ikinci Cumasında 200 binden fazla Müslüman Mescid-i Aksa'da namaz kılarken, işgal güçlerinin Kudüs kentinde ve özellikle de Eski Belde semtinde çok sıkı güvenlik tedbirleri aldığı belirtildi.

fiem

Yorumlar