Şeyh İkrime Sabri:''Ey Müslümanlar! Ramazan ayında ve Ramazan dışında Aksa’nızı koruyun.”

Siyonist işgal rejiminin bütün engellemelerine rağmen Ramazan ayının üçüncü cumasında Mescidi Aksa’ya akın eden Filistin halkını selamlayan Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri, Mescidi Aksa’nın tehlike dairesi içinde bulunduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1587 Tarih: 24 Haziran 2016 05:29
Şeyh İkrime Sabri:''Ey Müslümanlar! Ramazan ayında ve Ramazan dışında Aksa’nızı koruyun.”

Bugün (24 Haziran) verdiği Cuma hutbesinde birçok konuya değinen Şeyh Sabri “Güzel Filistin’in her tarafından gelen, zalimce birçok engeli aşan güzel insanlar. Siz bu gelişinizle Aksa’da gözü olanların yanında bütün dünyaya Kudüs ve çevresinde Mescidi Aksa’yı seven insanlar olduğunu gösterdiniz. Bu konuda onlara mesaj verdiniz” dedi.

Şeyh Sabri sözlerini şöyle sürdürdü: “Aksa Rabbani bir kararla imanımızın ve akidemizin bir parçasıdır. Asla pazarlık konusu olamaz. Aynı şekilde onun bir karış toprağından bile ödün verilemez. Namaz kılan sizler, aşılması zor dengesiniz. Şu anda bu yılın Ramazan ayının üçüncü cumasındayız. Bu mübarek ayda burada namaz kılanlara müjdeler olsun. Üç iyiliği elde ettiniz. Cumanın fazileti, Aksa’nın fazileti ve orucun fazileti… Ey Müslümanlar! Ramazan ayında ve Ramazan dışında Aksa’nızı koruyun.”

Şeyh Sabri hutbesinde işgal rejiminin Filistin halkına reva gördüğü zulmü, kuşatmayı, toprak gaspını sert şekilde eleştirerek ve kınayarak, işgal rejiminin bugün Kudüs’e yönelik tecavüzlerinin Kudüs’ün statüsünü erteleyen Oslo İlkeler Anlaşması nedeniyle sürdüğünü ifade etti.

fiem

Yorumlar