Kudüs'teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri:"Mescid-i Aksa'da Bugün Yaşananlar Tehlikeli Bir Gelişme"

Kudüs'teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, işgal polisinin bu sabah (26 Haziran Pazar) Mescid-i Aksa'da itikaftaki cemaate saldırmasını kınadı.  

Görüntülenme: 1742 Tarih: 26 Haziran 2016 02:12
Kudüs'teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri:

Şeyh İkrime Sabri, Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İşgal güçlerinin bu sabah Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini ve ayrıca itikaftaki cemaate saldırmasını kınıyoruz" dedi.

Yahudi yerleşimcilerin Ramazan'da Mescid-i Aksa'ya baskınlarının devam etmesinin tehlikeli bir gelişme olduğunu belirten Şeyh İkrime Sabri, geçmiş yıllarda Ramazan'ın girmesiyle birlikte baskınlara son verildiğine dikkat çekti.

Şeyh İkrime Sabri, Yahudi yerleşimcilerin geçen yıl ve bu yıl söz konusu kuralı bozarak Mescid-i Aksa'ya baskına Ramazan'da da devam ettiklerini söyledi.

Bugün Ramazan ayının son on gününün ilk günü olduğunu hatırlatan Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa'da itikafa girenler olduğunu ve Yahudi yerleşimcilerin baskını üzerine cemaatin yüksek sesle tekbir getirerek tepki gösterdiğini bildirdi.

Şeyh İkrime Sabri, cemaatin baskını yüksek sesle tekbir getirerek protesto etmesinden rahatsız olan işgal polisinin cemaate plastik mermi ve göz yaşartıcı bombayla saldırdığını belirtti.

fiem

Yorumlar