Katil israil Haziran Ayında Batı Yaka ve Kudüs'te Gazetecilere Yönelik 41 İhlal Gerçekleştirdi

Filistin Enformasyon Bakanlığı, işgal güçlerinin Haziran ayında basın özgürlüğüne ve gazetecilere yönelik ihlalleriyle ilgili raporunu yayınladı.  

Görüntülenme: 1883 Tarih: 04 Temmuz 2016 06:06
Katil israil Haziran Ayında Batı Yaka ve Kudüs'te Gazetecilere Yönelik 41 İhlal Gerçekleştirdi

Bakanlığa bağlı takip ve gözetleme biriminin yayınladığı rapora göre, işgal güçleri Haziran 2016'da Batı Yaka ve Kudüs'te gazetecilere yönelik ihlallerini artırdı.

Raporda, Batı Yaka ve Kudüs'te geçen ay işgal güçlerinin 29 ihlal gerçekleştirdiği ve Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin de 12 ihlal gerçekleştirdiği ifade edildi.

İşgal güçlerinin gazetecilere yönelik ihlallerinin plastik mermi, cop ve göz yaşartıcı bombayla saldırı, gazetecilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınları takip etmelerini şiddet kullanarak engellemek, çalışma özgürlüklerini kısıtlamak ve asılsız yere kışkırtıcı haber yayınlamak ve benzeri suçlarla itham etmek şeklinde gerçekleştiği bildirildi.

Raporda, gazetecilere yöneltilen asılsız suçlamalar nedeniyle birçok gazetecinin gözaltına alındığı, gözaltı sürelerinin uzatıldığı, zorunlu ev hapsine mahkûm edildiği ve bir televizyon kanalının kapatıldığı belirtildi.

Raporda ayrıca, geçen ay gazeteciler Bessam Es-Safedi, Nasır Hasib, Edib El-Atraş ve İyad Et-Tavil'in işgal güçlerince gözaltına alındığı ifade edildi.

fiem

Yorumlar