İslami Cihad'tan Suud'a Sert Yanıt

Filistin İslami Cihad Hareketi, yayımladığı açıklamada eski Suud istihbaratı şefi prens Turki el-Faysal'ın Filistin direnişini hedef alan açıklamalarını yalanladı ve sert bir dille kınadı. 

Görüntülenme: 1843 Tarih: 11 Temmuz 2016 02:13
İslami Cihad'tan Suud'a Sert Yanıt

Eski Suud istihbarat şefi Prens Turki El-Faysal Paris'te İran muhalefetinin düzenlediği bir konferansta konuşmuş, Hamas ve İslami Cihad'ı İran'ın bölgesel projelerine hizmet etme ve Filistin'e ihanetle suçlamıştı.
 
İslami Cihad'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada bu ithamların sadece tüm Arap başkentlerine girmek isteyen siyonistlere hizmet ettiği ve Filistin davasını zayıflatma amacı taşıdığı ifade edildi. 
 
Açıklamada el-Faysal'ın bu utanç verici açıklamalarının Suudi Arabistan halkını temsil etmediği belirtilirken, Filistin halkının ve direnişin sırtına bir bıçak saplanmak istendiği ve bunun siyonist düşmanlarının maslahatına olduğu belirtildi. 
 
İslami Cihad Hareketi, Suudi Arabistan yönetiminde siyonist lobinin etkin olduğunun altını çizerken eski Suud Kralı Fahd'ın 1981'deki ve Arapların 2002'deki barış girişimlerinden halen bir ders çıkarılmadığı ve siyonist işgal rejiminin Filistinlilerin hakkının teslim edileceği bir barışı asla kabul etmeyeceği ifade edildi. 
 
Açıklamada ayrıca: "Eğer Filistin'e ve halkına destek noktasında acizseniz bile "İsrail"in yanında olmayın ve cellatlarla ittifak kurmayın. Suudi Arabistan'ın Müslüman Arap halkı siyonistlere Mekke ve Medine'nin kapılarını açmanıza izin vermez." ifadeleri kullanıldı.
 
Türki El-Faysal'ın söz konusu açıklamalarını Hamas da sert bir dille kınamıştı.
 
Hamas'ın çıklamasında şu ifadelere yer verildi:
 

"Uzak yakın herkes bilir ki Hamas, işgal altındaki Filistin topraklarında siyonist işgale karşı mücadele eden bir direniş örgütüdür. Bu direnişe katılanlar da tamamen Filistin halkına mensup, halklarının yararı, davası, Kudüs'ü ve Mescidi Aksa'sı için mücadele eden direnişçilerdir. Vasat İslâmî çizgiyi benimsemektedir. Halkının, mensup olduğu ümmetin ve insanlığın bütün kesimlerine açıktır. Mücadelesi boyunca farklı gruplarla kavgaya, yersiz sürtüşmelere girmekten de kaçınmıştır."

 

Hamas söz konusu açıklamanın Filistin halkına, davasına ve direnişine zarar verdiğini ve sadece siyonist işgale yaradığını, dolayısıyla Filistinlilere, onların değerlerine ve topraklarına karşı bir kini açığa çıkardığını vurguladı.

İSLAMİANALİZ

Yorumlar