Siyonist Rejim Kudüs'te Filistinlilere Ait 11 Evi Yıktı

İşgal güçleri Kudüs'e bağlı Kalendiya El-Beled köyünde Filistinlilere ait 11 evi yıktı. 

Görüntülenme: 1648 Tarih: 27 Temmuz 2016 17:17
Siyonist Rejim Kudüs'te Filistinlilere Ait 11 Evi Yıktı

Yıkım işlemleri sırasında Filistinliler ile işgal güçleri arasında çatışmaların yaşandığı, Ebu Dis beldesine kadar uzanan çatışmalarda 37 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Kalendiya Enformasyon Merkezi, işgal güçlerinin büyük bir askeri güçle ve altı buldozer eşliğinde köye baskın düzenlediğini, bazı evleri sakinlerini dışarıya çıkararak yıkmaya başladığını, bu sırada işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışma çıktığını ifade etti.

Ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle 11 evin yıkıldığını bildiren Kalendiya Enformasyon Merkezi, işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda üç kişinin gerçek mermilerle yaralandığını, dört kişinin de göz yaşartıcı bombalardan çıkan gazdan etkilendiğini açıkladı.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin olayları takip eden gazeteci ve aktivist Mahmud Avadallah'ı darp ederek yaraladığını, ayrıca Kalendiya Köy Meclisi Başkanı Yusuf Avadallah'ı da darp ettiğini belirtti.

İşgal güçleriyle Filistinliler arasında Ebu Dis beldesinde yaşanan çatışmalarda ise dokuzu plastik mermiyle olmak üzere 30 kişinin yaralandığı bildirildi.

fiem

Yorumlar