Siyonist Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimci gruplar bu sabah (31 Temmuz Pazar) işgal polisinin ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1748 Tarih: 31 Temmuz 2016 16:09
Siyonist Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

İşgal güçlerinin baskın boyunca Yahudi yerleşimcilere Mescid-i Aksa'nın avlusunda eşlik ettiği ve cemaatten hiç kimseyi yerleşimcilere yaklaştırmadığı belirtildi.

Baskın sırasında Yahudi yerleşimcilerden bazılarının Mescid-i Aksa avlusunda ayin yapma girişiminde bulunduğu, Mescid-i Aksa cemaatinin ve ilim öğrencilerinin yüksek sesle tekbir getirerek yerleşimcileri protesto ettiği bildirildi.

Bu arada, baskınlara direndikleri için işgal güçleri tarafından isimleri kara listeye alınan ve Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin verilmeyen kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa kapıları önünde oturma eylemini sürdürdükleri ve Kur'an okudukları ifade edildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölme planları yapan işgal yönetiminin teşvikiyle Mescid-i Aksa'ya günlük olarak baskın düzenleyen Yahudi yerleşimciler, baskınlar için cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

Sabah saat 07.00'den itibaren El-Mağaribe Kapısı'ndan girmeye başlayan Yahudi yerleşimciler, rehberler eşliğinde ve işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıkıyor.

fiem

Yorumlar