Siyonist Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimciler bu sabah (1 Ağustos Pazartesi) işgal polisinin ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1658 Tarih: 01 Ağustos 2016 12:17
Siyonist Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimcilerden bazılarının Mescid-i Aksa'nın avlusunda ayin yapma girişiminde bulunduğu ve Mescid-i Aksa cemaati ile ilim halkaları öğrencilerinin yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettikleri ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı direndikleri için isimleri işgal güçlerince kara listeye alınan Filistinli kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa'ya girmelerine yine izin verilmediği ve kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa kapıları önünde Kur'an-ı Kerim okuyarak oturma eylemini sürdürdükleri belirtildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölme planı yapan işgal yönetimi, bu planını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçleri himayesinde El-Mağaribe Kapısı'ndan giren ve rehberler eşliğinde Mescid-i Aksa avlusunda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıkan Yahudi yerleşimciler baskınlar için genelde cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

fiem

Yorumlar