İslami Cihad Belediye Seçimlerine Katılmayacak

Filistin'de faaliyet gösteren direniş gruplarından İslami Cihad Hareketi, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, 8 Ekim'de Batı Yaka ve Gazze Şeridi'nde yapılması planlanan belediye seçimlerine katılmayacaklarını duyurdu.  

Görüntülenme: 1830 Tarih: 09 Ağustos 2016 14:16
İslami Cihad Belediye Seçimlerine Katılmayacak

İslami Cihad Hareketi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, belediye seçimlerinin önemine rağmen her geçen gün daha da derinleşen krizden çıkış için uygun bir yol olmadığını ifade etti.

Belediye seçimleri yapılması kararının siyasi boyutları bulunduğunu ve Filistin milli projesini yeniden inşa etme zorunluluğundan kaçış olduğunu belirten İslami Cihad Hareketi, mevcut şartlarda halka hizmet için belediye seçimlerinin önceliklerin başında gelmediğini söyledi.

İslami Cihad Hareketi, bölünmüşlük halinin, Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın, işgal güçlerinin Batı Yaka ve Kudüs'te işlediği cinayetlerin, işgal rejiminin hayatın her alanındaki tahakkümünün devam ettiğini hatırlattı.

Filistin halkına yapılacak en büyük hizmetin ve vatanın birinci ihtiyacının işgalden kurtulmak olduğunu belirten İslami Cihad Hareketi, bunun da ancak direniş yoluyla gerçekleşebileceğini ifade etti.

fiem

Yorumlar