Ürdünlü Mühendisler Sendikası Mescid-i Aksa'ya Yönelik Baskınları Kınadı

Ürdünlü Mühendisler Sendikası, "Heykel'in Yıkılışı" yıldönümü münasebetiyle yüzlerce Yahudi yerleşimcinin dün Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini kınadı.  

Görüntülenme: 1384 Tarih: 15 Ağustos 2016 10:55
Ürdünlü Mühendisler Sendikası Mescid-i Aksa'ya Yönelik Baskınları Kınadı

İşgalcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskını korkakça gerçekleştirilmiş bir eylem olarak niteleyen Ürdünlü Mühendisler Sendikası, Yahudi yerleşimcilerin baskını için Mescid-i Aksa'nın dört saatliğine boşaltılmasının tehlikesine dikkat çekti.

İşgal rejimi yetkililerinin baskınları teşvik ve organize ettiğini belirten Ürdünlü Mühendisler Sendikası, işgal hükümetinin verdiği sözlerde durmadığını ve Ürdün hükümetine de saygı duymadığını söyledi.

İşgal rejimi parlamentosu Knesset üyelerinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye davet eden açıklamalar yaptıklarını belirten Ürdünlü Mühendisler Sendikası, işgal rejimi Savunma Bakanı Avigdor Lieberman'ın sözde heykelin inşasının başladığını ve hükümetin Mescid-i Aksa'da ayin yapmak isteyen hiçbir Yahudiye engel olmayacağını açıkladığını hatırlattı.

Ürdünlü Mühendisler Sendikası, Ürdün hükümetine de seslenerek, işgal rejimini dizginleyecek ve Mescid-i Aksa'yı koruyacak adımlar atmasını istedi.

fiem

Yorumlar