Katil İsrail Rejimi Kasıtlı Tıbbi İhmali Esirlere Karşı Silah Olarak Kullanıyor

İşgal zindanlarında Filistinli 207 esirin şehit olduğu, esirlerden 55'inin kasıtlı tıbbi ihmal kurbanı olduğu ve sekiz hasta esirin de serbest bırakıldıktan sonra şehit olduğu ifade edildi.  

Görüntülenme: 1771 Tarih: 18 Ağustos 2016 23:30
Katil İsrail Rejimi Kasıtlı Tıbbi İhmali Esirlere Karşı Silah Olarak Kullanıyor

Esirlerle ilgili insan hakları örgütleri, işgal rejiminin kasıtlı tıbbi ihmali işgal zindanlarında tutulan esirlere karşı silah olarak kullandığını söyledi.

İnsan hakları örgütleri, kasıtlı tıbbi ihmal politikasıyla esirlerin bedenen ve psikolojik olarak öldürülmek istendiğini, hastalığın vücutlarına yayılmasıyla esirlerin işkence çektiklerini, serbest bırakıldıktan sonra dahi hastalıktan kurtulamayıp öldüklerini bildirdi.

Kasıtlı tıbbi ihmal politikasının son kurbanının işgal zindanlarında yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak önceki gün hayatını kaybeden esir Naim Eş-Şevamira olduğu belirtildi.

Müebbet hapis mahkûmu Eş-Şevamira, 19 yıl işgal zindanlarında tutulduktan sonra hastalığı nedeniyle 2013'te serbest bırakılmıştı.

Tıbbi ihmalin canlı şahitlerinden Sair beldesi sakini 30 yaşındaki eski esir Cevad El-Ferruh, gözaltına alınırken ve sorgusu sırasında darp edildiğini ve işkence gördüğünü, bu nedenle hastalandığını, idari hapis cezasıyla işgal zindanlarında tutulduğu altı ay boyunca sürekli revire gitmek zorunda kaldığını fakat kendisine birkaç ağrı kesici dışında hiçbir ilaç verilmediğini ve tedavi uygulanmadığını anlattı.

fiem

Yorumlar