Siyonist Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimciler bu sabah (18 Ağustos Perşembe) işgal polisi ve özel güçleri himayesinde El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1507 Tarih: 18 Ağustos 2016 14:51
Siyonist Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

İşgal güçlerinin Yahudi yerleşimcilere baskın boyunca eşlik ettiği ve Mescid-i Aksa avlusunda çevrelerini kuşatarak cemaatten kimsenin yerleşimcilere yaklaşmasına izin vermediği bildirildi.

Bu arada, Yahudi yerleşimcilerden bazılarının Mescid-i Aksa avlusunda ayin yapma girişiminde bulunduğu fakat Mescid-i Aksa cemaati ile ilim öğrencilerinin yüksek sesle tekbir getirerek tepki gösterdiği ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına direndikleri için işgal güçlerince isimleri kara listeye alınan Filistinli kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa'ya girmelerine bugün de izin verilmediği ve kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa kapıları önünde Kur'an okuyarak oturma eylemlerini sürdürdükleri belirtildi.

İşgal yönetimi Mescid-i Aksa'yı bölme planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskına teşvik ederken Yahudi yerleşimcilerin baskınlar için genellikle cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ettiği kaydedildi.

fiem

Yorumlar