35 Bin Filistinli Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kıldı

Siyonist işgal güçlerinin çıkardıkları zorluklara ve engellemelere rağmen 35 bin Filistinli dün Mescidi Aksa’da Cuma namazını ifa etti.  

Görüntülenme: 2688 Tarih: 03 Eylul 2016 14:44
35 Bin Filistinli Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kıldı

Sabah erken saatlerde ana caddeleri tutan işgal güçlerinin, şehrin birçok cadde ve sokağında devriye gezerken, geçen araçları aramaları ve özellikle gençlerin kimlerini kontrol etmeleri dikkat çekti.

Kudüs’ün girişinde ve şehrin içinde uygulanan baskı ve engellemelere rağmen Filistin’in birçok şehir ve köyünden binlerce kişi Mescidi Aksa’ya akın etti.

Cuma hutbesini veren Şeyh İkrime Sabri, işgal rejiminin Kudüslü öğrencilere Yahudi eğitim müfredatını zorla okutmasını eleştirerek “ İşgal rejimi yılbaşından beri kendi müfredatını dayatmaya çalışıyor. İşgal rejimi müfredatı kabul ettirmek için uzun süredir çalışıyordu. Sonuçta hedefine de ulaştı. Şu anda Kudüs’te bazı okullar müfredatı okutmaya başladılar bile” dedi.

Filistinlilerden kendi müfredatlarına sahip çıkmalarını isteyen Sabri, Siyonist müfredatın yeni nesillerin beynini yıkacağını ifade etti.

Hutbesinde işgal rejiminin bir başka kirli planına dikkat çeken Şeyh Sabri, işgal belediyesinin iki yıl içinde bitirmeyi düşündüğü teleferik projesini kınadıklarını söyledi.

fiem

Yorumlar