Kudüslü Cevad Ebu Meyyale'nin Facebook'ta Yazdıkları Siyonist Rejim'in Nasıl Bir Paranoya İçinde Olduğunu Ortaya Koydu

Filistinli Cevad Ebu Meyyale, günlük hayatın baskılarından birazcık kurtulmak için Kudüs'ten El-Halil'e taşınmaya karar verdi. Fakat El-Halil'e gitmeden önce sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında "Allah'a emanet olun. Hakkınızı helal edin" yazdıktan sonra "Her nefis ölümü tadacaktır" ayetini ekledi.  

Görüntülenme: 1616 Tarih: 07 Eylul 2016 01:32
Kudüslü Cevad Ebu Meyyale'nin Facebook'ta Yazdıkları Siyonist Rejim'in Nasıl Bir Paranoya İçinde Olduğunu Ortaya Koydu

Kudüs'ün doğusundaki Silvan beldesi tacirlerinden 50 yaşındaki Cevad Ebu Meyyale, 3 Eylül Cumartesi günü Kudüs'ten ayrılarak El-Halil'e gitti. Çarşılarında ve sokaklarında dolaştıktan sonra geceyi El-Halil'de geçirmeye karar verdi.

Quds Press Haber Ajansı'na konuşan Ebu Meyyale, geceyi El-Halil'deki otellerden birinde geçirdiğini, yanına cep telefonundan başka bir şey almadığını, Pazar günü damadını arayarak o gün de El-Halil'de kalacağını söylediğini ifade etti.

Bu sırada işgal polisinin Kudüs'teki evine baskın düzenlediğinden, çocuklarına korku saldığından ve eşi Delal'i ifade vermeye çağırdığından Ebu Meyyale'nin haberi yoktu.

Pazar sabahı Kudüs'ün Salahuddin Caddesi'ndeki polis merkezinde sorguya çekilen Delal'e kocasının nerede olduğunu sordu. İşgal polisi bu sırada Cevad'ı telefonla sorguya çekerek El-Halil'deki en yakın askeri noktaya giderek teslim olmasını istiyordu.

Cevad Ebu Meyyale, Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi'ndeki polis merkezine ifade vermeye gitmesinin istendiğini, bu isteği reddederek Kudüs'e dönmeye karar verdiğini, Salahuddin Caddesi'ndeki polis merkezinde Facebook'ta yazdıklarıyla ilgili sorguya çekildiğini, şehadet eylemi gerçekleştirmeyi planladığını zannettiklerini, işgal subayının bir daha benzer şeyler yazması halinde cezalandırılacağı tehdidinde bulunduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar