Siyonist Askerler Filistinli Çocuklara İşkence Ediyor

Esirler ve Özgürleşenler İşleri Heyeti esirlerin ifadeleriyle ilgili yeni bilgiler paylaşarak, aralarında çocuk esirlerin de olduğu Filistinli esirlerin tutuklanma esnasında ve sorgu merkezlerinde işgal güçleriyle, milis güçlerin ağır işkencelerine maruz kaldıklarını belirtti. 

Görüntülenme: 2017 Tarih: 10 Eylul 2016 12:45
Siyonist Askerler Filistinli Çocuklara İşkence Ediyor

Ofer zindanında bulunan ve Ebu Dis beldesi sakinlerinden olan Muhammed Hasan Vahiş (19) kendisini ziyaret eden avukat Luey Akke’ye şu bilgileri verdi: “belde caddelerinden birinde işgal askerleriyle milislerden bazıları benimle karşılaştı. Sıfır noktadan bana plastik mermi sıktılar. Üzerime çullanan beş kişi ise darp etmeye başladılar. Yaralı olduğum halde beni dövdüler. Saldırıda ayağım kırıldı. Ardından beni Hadassah Hastanesine götürdüler. Alçıya alınan ayağımdaki alçı beş gün sonra söküldüğü için hâlâ dayanılmaz ağrılar çekiyorum.”

Avukat esir Anan Faris Meliş’in (19) de ifadelerini paylaştı. Avukata konuşan esir, işgal güçlerinin kendisini doğrudan hedef alarak ateş açmaları sonucu sol ayağından üç, sağ ayağından ise bir kurşunla yaralandığını belirterek, her tarafından kanlar aktığı halde işgal askerlerinin kendisini en yakın askeri noktaya götürüp dövdüklerini söyledi.

Meliş verdiği bilgide, askerlerle birlikte askeri merkeze yakın yerleşkede yaşayan yedi Yahudi yerleşimcinin de askerlere iştirak ederek kendisini darp ettiklerini ifade etti.

Burada işkencenin bitmediğine dikkat çeken Filistinli esir, sorgu esnasında da işkence gördüğünü kaydetti. 

fiem

Yorumlar