Kudüs'te Esnaf Zor Durumda

Siyonist işgal rejiminin şehri elinde bulundurup Filistin halkına baskı uygulaması sonucu yaklaşan bayrama rağmen Kudüs sokaklarında eski canlılığı görmek mümkün değil.  

Görüntülenme: 1664 Tarih: 10 Eylul 2016 11:57
Kudüs'te Esnaf Zor Durumda

El-Musrara Çarşısı'nda dükkanı olan Kudüslü tüccar Mustafa Ebu Zehra Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, Kudüs ekonomisinin durmasına ve gerilemesine bir çok hususun sebebiyet verdiğini belirterek, bunların başında işgal güçlerinin Kudüs’ün çevresine inşa ettiği duvarın geldiğini, bu duvar nedeniyle Batı Yaka halkının Kudüs’e gelmekte zorluk yaşadığını söyledi.

İkinci bir nedenin, işgal güçleriyle Siyonist yerleşimcilerin gelen turistlerden Filistinli esnaftan bir şey almamalarını, onların yerine Yahudileri tercih etmelerini talep etmesi olduğunu belirterek, üçüncü nedenin ise işgal güçlerinin şehrin dışında ve içinde kurduğu askeri barikatlar aracılığıyla insanların başka noktalara gitmelerini engellemeleri olduğunu ifade etti.

Ebu Zehra’ya göre ekonomiyi durağan hale getiren bir diğer sebep ise, işgal güçlerinin himayesinde hareket eden vergi memurlarının günü birlik işyerlerine baskın yapıp sudan bahanelerle ceza kesmeleri.

Bu konularda Ebu Zehra’ya katılan Kudüs esnafından Hicazi Er-Reşak ise, bayramın yaklaştığı şu günlerde çarşı pazarda bayram görüntüsünü ve canlılığını göremediklerini söyledi.

fiem

Yorumlar