Siyonistlerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Arefe gününün Müslümanlarca önemini hiçe sayan onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (11 Eylül Pazar) işgal polisi ve özel kuvvetleri himayesinde El-Mağaribe kapısından girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Görgü tanıkları, baskına katılan Yahudi yerleşimcilerin turist rehberi olarak görev yapan bir kadın yerleşimci eşliğinde Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaştıklarını söyledi. 

Görüntülenme: 1457 Tarih: 11 Eylul 2016 15:01
Siyonistlerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Baskına katılan yerleşimcilerden birinin askeri kıyafetler ve bir diğerinin haham elbisesi giydiği, bazılarının üzeri Davut Yıldızı işlemeli siyah şapkalar taktıkları, yerleşimcilerden birinin de Mescid-i Aksa'nın saygınlığına yakışmayacak kısa şort giydiği ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'nın avlusunda çeşitli bilgiler aldıkları ve Er-Rahme Kapısı tarafına giderek orada açıkça ayin yaptıkları, daha sonra gezilerini Es-Silsile Kapısı önünde tamamlayarak hatıra fotoğrafları çektirdikleri belirtildi.

Bu arada, işgal polisinin bu sabah Mescid-i Aksa'nın doğu surlarına bitişik Er-Rahme Kapısı Mezarlığı'nda gizlice yapılan kazı çalışmalarını takip etmek isteyen Mescid-i Aksa bekçisini bölgeden uzaklaştırdığı bildirildi.

fiem

Yorumlar