Siyonistler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimci grupları bu sabah (5 Ekim Çarşamba) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1648 Tarih: 05 Ekim 2016 04:06
Siyonistler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

İşgal polisinin ve özel kuvvetlerinin Yahudi yerleşimcilere Mescid-i Aksa'nın avlusunda baskın boyunca eşlik ettiği bildirildi.

Yahudi yerleşimcilerden bazıları baskın sırasında Mescid-i Aksa'nın avlusunda ayin yapma girişiminde bulunurken, Mescid-i Aksa cemaati ve ilim öğrencileri yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto etti.

Bu arada, işgal güçlerinin baskınlara karşı direndikleri için isimlerini kara listeye aldığı kadın aktivistlerin ve birçok Kudüslünün Mescid-i Aksa'ya girmesine yine izin vermediği ve kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa kapıları önünde oturma eylemlerini sürdürerek Kur'an-ı Kerim okudukları ifade edildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölme planları yapan işgal yönetiminin teşvikiyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin baskınlar için cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ettiği belirtildi.

fiem

Yorumlar