Katil İsrail Kaygılı: Kudüs İntifadası, silahlı İntifada'ya mı dönüşüyor?

İşgal rejiminde ordu ve güvenlik çevreleri, Pazar günü Kudüs'te Şehit Misbah Ebu Subeyh'in gerçekleştirdiği sarsıcı eylemin ardından korkuya kapıldı.  

Görüntülenme: 1554 Tarih: 11 Ekim 2016 23:14
Katil İsrail Kaygılı: Kudüs İntifadası, silahlı İntifada'ya mı dönüşüyor?

İşgalcilerin intifadanın bir ileri aşamaya geçerek bıçağın yerini silahın almasından endişe duydukları, şehidin eylemi gerçekleştirme şeklinden ve cesaretinden duydukları şaşkınlığın açıkça belli olduğu ifade edildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi tercüme ve takip birimi işgal medyasında yer alan tepkileri gözlemledi.
 
Haaretz gazetesi, bugün Kudüs eylemiyle ilgili geniş bir haber yayınladı. Haberde, eylemin Filistinlilerin Mescid-i Aksa'da yaşananlarla ilişkisinin olduğu ve Kudüs halkının Mescid-i Aksa'ya girmelerinin engellenmesinden endişe duyduğu belirtildi.
 
Gazete, eylemin başarılı olması nedeniyle önümüzdeki günlerde Kudüs eylemini taklit girişimlerinin olabileceğini bildirdi.
İşgal ordusu radyosu da işgal istihbaratının Şehit Misbah Ebu Subeyh'in özel silah eğitimi aldığını tahmin ettiğini, Filistinli eylemcinin gelişigüzel değil bilinçli bir şekilde ateş açtığını söyledi.
 
Radyoya konuşan askeri uzman, eylemin çok sıkı korunan ve güvenlik önlemlerinin üst düzeyde olduğu bir bölgede gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, "Bu eylem İsrail istihbaratına ve güvenlik birimlerine büyük bir darbedir" dedi.
fiem

Yorumlar