Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh El-Kisvani Aksa'ya Düzenlenecek Baskınlar Konusunda Uyarıda Bulundu

Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani, Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlardan ve Mescid-i Aksa'nın saygınlığını çiğneyen ihlallerden işgal hükümetinin ve polisinin sorumlu olduğunu ifade etti.  

Görüntülenme: 1812 Tarih: 11 Ekim 2016 18:21
Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh El-Kisvani Aksa'ya Düzenlenecek Baskınlar Konusunda Uyarıda Bulundu

Şeyh El-Kisvani, fanatik Yahudi örgütlerinin Yom Kippur günü münasebetiyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme çağrıları konusunda uyarıda bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan El-Kisvani, Mescid-i Aksa'ya baskın çağrılarını ciddiye aldıklarını belirterek, çağrıların Yahudi yerleşimcilere Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınlarda destek olan işgal rejiminin fanatik başbakanına yönelik olduğunu söyledi.

Baskınların Yahudi yerleşimcileri daha çok fanatizme ve şiddete sevk ettiğini kaydeden El-Kisvani, son birkaç gün içinde işgal polisinin Mescid-i Aksa içi ve çevresi ile Eski Belde semtinde güvenlik önlemlerini artırdığını ifade etti.

Fanatik Yahudi örgütleri, Yahudi yerleşimcilere ve özellikle de taraftarlarına Yahudilerce kutsal kabul edilen Yom Kippur (Keffaret Günü) dolayısıyla bugün ve yarın Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme çağrısında bulunmuştu.

Şeyh Ömer El-Kisvani, Mescid-i Aksa'ya dönük baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin hahamlar ve rehberler eşliğinde Mescid-i Aksa'nın çeşitli bölümlerinde uzun süre dolaştığına ve sözde heykel hakkında bilgi aldığına dikkat çekti.

fiem

Yorumlar