UNESCO'nun Mescid-i Aksa Kararı ABD ve Gasıp İsrail'i Çıldırttı

Amerika, UNESCO tarafından Mescid-i Aksa’nın Müslümanlara ait olduğunu belirten karar taslağının onaylamasına karşı çıktı.  

Görüntülenme: 1563 Tarih: 14 Ekim 2016 03:26
UNESCO'nun Mescid-i Aksa Kararı ABD ve Gasıp İsrail'i Çıldırttı

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Amerika, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO), Yahudilerin Tapınak Dağı ve Ağlama Duvarı ile bir bağlantıları olmadığı yönünde aldıkları kararı reddetmekte ve karşı çıkmaktadır” dedi.

Pentagon Sözcüsü Mark Toner basın toplantısında şunları söyledi: “Biz Perşembe günü Fransa’nın başkenti Paris’te oylanan UNESCO’nun kararı hakkında bilgi aldık. Amerika böyle bir karara kesin bir şekilde karşı çıkmaktadır.”

UNESCO: Mescid-i Aksa Müslümanlara aittir

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Yahudilik ve Mescid-i Aksa arasında dini bir bağın olduğu iddiasını reddeden kararı onayladı ve bu mescidin Müslümanlara ait olduğunu belirtti.

Amerika’nın UNESCO’nun kararına öfkesi

UNESCO dün, Filistin, Mısır, Cezayir, Fas, Lübnan, Umman, Katar ve Sudan tarafından Mescid-i Aska hakkında sunulan karar taslağını oy çokluğu onayladı ve bu dünya kuruluşu tarafından Mescit-i Aksa’nın Müslümanlara ait olduğu kabul edildi.

Bu karara UNESCO üyesi ülkelerden 24 ülke olumlu, 6 ülke olumsuz ve 36 ülke de çekimser oy kullandı.

Siyonist yetkililerin öfkesi

UNESCO’nun bu eylemi Siyonist yetkililerin öfkelenmesine neden oldu. Bu yüzden Siyonist Rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu, UNESCO tarafından bu karar taslağının kabul edilmesine tepki olarak, “UNESCO aynı şekilde İsrail ile muhalefetine devam etmektedir. Bu karar taslağının kabul edilmesinin bir önemi yoktur. UNESCO üyeleri Tevrat okumamışa benziyor” dedi.

Netanyahu, “UNESCO sahip olduğu itibarı da artık kaybetti” iddiasında bulundu.

Siyonist Rejim Tarım Bakanı Uri Ariel de UNESCO’nun bu kararına tepki göstererek, Yahudileri geniş çaplı bir şekilde Mescid-i Aksa’da toplanmaya çağırdı.

Hamas UNESCO’nun kararını destekledi

Hamas Hareketi UNESCO’un Mescid-i Aksa’nın Müslümanlara ait olduğu konusunda aldığı kararı destekledi.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olduğu ve Yahudilikle hiçbir bağlantısı bulunmadığı konusundaki kararını destekledi ve doğru yönde atılmış bir adım olarak değerlendirdi. Hamas İslami Hareketi bir bildiri yayınlayarak, bütün uluslararası kuruluşların, Filistin halkının topraklarındaki ve kutsal mekânlarındaki en doğal haklarını kazanmaları ve Siyonist Rejimin yalan sözlerini ortaya çıkarmaları için gerekli eylemlerde bulunmalarını istedi.

tesnim

Yorumlar