Ahmed Bahr'dan Önemli Mescid-i Aksa Çağrısı

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Filistin halkını ve gruplarını hep birlikte Mescid-i Aksa'yı korumak amacıyla seferber olmaya davet etti.  

Görüntülenme: 1845 Tarih: 26 Ekim 2016 05:20
Ahmed Bahr'dan Önemli Mescid-i Aksa Çağrısı

Bahr, işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Mescid-i Aksa altındaki kazı çalışmalarına bizzat katılmak isteğini açıkladığını ve işgal polisinin Knesset üyelerinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine izin verilmesi yönündeki tavsiyesini hatırlattı.

 

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Bahr, bugün (26 Ekim Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Mescid-i Aksa'yı hedef alan planların tehlikeli boyutlara ulaştığını söyledi.

 

Bahr, Netanyahu'nun ve Knesset üyelerinin baskınlara ve kazı çalışmalarına bizzat katılmak istemelerinin Mescid-i Aksa'yı önümüzdeki günlerde bekleyen tehlikeler hakkında ipucu verdiğini ifade etti.

 

İşgal rejimi siyasetinin en tepesindeki ismin Mescid-i Aksa'ya yönelik planlara bizzat katılmasının Filistin halkını hızlı bir şekilde Mescid-i Aksa'yı savunmak için seferber olmaya sevk etmesi gerektiğini kaydeden Bahr, Netanyahu ve işgal liderlerinin Mescid-i Aksa'ya zarar vermek ve sözde heykeli inşa etmek için tehlikeli bir döneme hazırlandıklarını bildirdi.

 

Bahr, Filistin halkı yaşadığı müddetçe işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya zarar vermelerine izin vermeyeceğini dile getirdi.

fiem

Yorumlar