Şeyh İkrime Sabri Dünya Müslümanlarına Kudüs Konusunda Çağrıda Bulundu

Şeyh İkrime Sabri'den Müslümanlara çağrı: Kudüs'e daha çok ilgi gösterin! 

Görüntülenme: 1710 Tarih: 02 Kasım 2016 14:53
Şeyh İkrime Sabri Dünya Müslümanlarına Kudüs Konusunda Çağrıda Bulundu

Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Filistin'de temsilcilik açmasını takdirle karşılayarak, teşkilattan ve tüm Müslümanlardan Yahudileştirme tehlikesiyle karşı karşıya olan Mescid-i Aksa ve Kudüs'e daha çok ilgi göstermesini istedi.
 
Şeyh İkrime Sabri, dün (1 Kasım Salı) Ramallah'taki İİT temsilciliğini ziyaretinde Yahudi yerleşimcilerin günlük olarak Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdikleri baskınlar ile Mescid-i Aksa'nın altında ve çevresinde yürütülen kazı çalışmalarına dikkat çekti.
 
UNESCO'nun Mescid-i Aksa'nın sadece Müslümanlara ait olduğu yönünde verdiği kararı takdir eden Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa'nın Müslümanların inançlarının bir parçası olduğunu hatırlattı.
 
Kudüs halkının direnişini desteklemek için özel bir bütçe tahsis edilmesini isteyen Şeyh İkrime Sabri, başkanlığını yaptığı Yüksek İslami Heyet'in Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı savunmak için yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verdi.
 
İİT Filistin temsilcisi Büyükelçi Ahmed Er-Ruveydi de Şeyh İkrime Sabri'ye ziyareti dolayısıyla teşekkür ederek, Yüksek İslami Heyet Başkanı'nın sunduğu fikirlerin izlemeye değer olduğunu söyledi.
FİEM

Yorumlar