Raid Salah'tan Mescid-i Aksa Çağrısı

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, Mescid-i Aksa'ya sahip çıkılmasını isteyerek, "Mescid-i Aksa tehlikede. Bu dönem hayati öneme sahip" dedi.  

Görüntülenme: 1708 Tarih: 02 Kasım 2016 12:06
Raid Salah'tan Mescid-i Aksa Çağrısı

İşgal rejimine ait Ramon Cezaevi'nden avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, Filistinliler ile Araplardan ve Müslümanlardan Mescid-i Aksa'yı savunmalarını isteyen Şeyh Raid Salah, Mescid-i Aksa'nın UNESCO tarafından kabul edilmeden önce de sadece Müslümanlara ait olduğunu hatırlattı.

 

UNESCO'nun kararının bilinen bir gerçeği teyit ettiğini söyleyen Şeyh Raid Salah, işgal rejiminin UNESCO'nun kararına karşı çıkarak İslam'a, Müslümanlara, Arap dünyasına ve Filistin halkına açıkça savaş açtığını ifade etti.

 

İşgal rejiminin tarihi gerçekleri değiştirmeyi hedeflediğini belirten Şeyh Raid Salah, işgalcinin asılsız hikâyesini zorla dayattığı dönemin sona erdiğini bildirdi.

 

Kefer Kasım katliamının yıldönümüne de değinen Şeyh Raid Salah, işgal altındaki Filistin topraklarında işgalcilerin işledikleri katliamların hiç sona ermediğini söyledi.

 

İşgal rejiminin kazı çalışmalarıyla Mescid-i Aksa'da hakkı olduğunu ispat etmeye çalıştığına dikkat çeken Şeyh Raid Salah, "İşgalcilerin Mescid-i Aksa'nın tek bir zerresinde dahi hakları yok" dedi.

FİEM

Yorumlar